ILLUSZTRÁCIÓK
   ...........................................Hosszú lendület kezelt pályánMélyhóban mélyforgatásKaprun, ég és föld között  A síoktatás újdonságai

Az utóbbi évek fejlődése a síoktatás területén is változásokat hozott magával. A fejlődés egyre egyértelműbbé teszi, hogy nem egyes technikákat, hanem terep és hóspecifikus szituációkat célszerű tanítani. A szituáció adja ugyanis, hogy mit lehet kezdeni a sível, (vagy snowboarddal).
A síoktatás újdonságának számít az a kezdeményezés, hogy a símozgás területén minden tevékenységet a legalapvetőbbekig kell visszavezetni, és ezeket a teljesítésnél az un. alapfunkciókkal kell lemérni.

  A síelés alapfunkciói:

            - Élezés

            - Terhelés

            - Forgatás

Ezek az alapfunkciók - bizonyos mértékben - a síoktatás vizsgálati kritériumaiként szolgálnak. Ha valaki egy adott szituációval nem tud megfelelően megbírkózni, akkor ezekkel az alapfunciókkal van probléma, ide célszerű visszanyúlni a problémák orvoslásához.

Egy oktatási program önmagában mit sem ér. De annak helyes alkalmazása a tapasztalat birtokában, adaptálva a sípályákhoz és a tanulókhoz, teszi ezt a szakmát művészetté.

Az amatőr síelők táborában egyre nagyobb az igény a minden féle terepen történő sokoldalú, erőlködés nélküli - könnyed síelés iránt.  A Kanyarsí Klubban a legkorszerűbb tematika szerint igyekezünk kielégíteni ezt az igényt.

Speciális tudásanyag és tapasztalat együtt, a Kanyarsí Klub Magyarország Oktatóinál.


Repárszky László
Állami vizsgás síoktató
A Kanyarsí Klub Magyarország alapítója
E -mail: info@kanyarsiklub.hu
30 907 1872© Copyright, Kanyarsiklub, 2004